PetalaSeni oleh Gangsapura kembali dengan episod seterusnya yang hangat membincangkan topik-topik berkaitan seni. Malam ini Gangsapura menjemput Mohamad Faliq dan Amira Farhana sebagai tetamu undangan! Faliq merupakan graduan ASWARA dalam bidang muzik dan meminati seni gamelan sejak dibangku sekolah dan giat membuat persembahan dan mengajar di institusi seperti UNITEN dan KISAS. Amira pula sedang melanjutkan Ijazah Sarjana di UPSI dalam bidang persembahan (gamelan Melayu) dan giat mengadakan persembahan seperti batucada dan gamelan. Betul ke gamelan dipandang sepi? Jom kita bincangkan!

Gangsapura Gamelan Group is a standalone Contemporary Malay Gamelan Group, first established in October 2016, based in the heart of Malaysia - Kuala Lumpur, with the aim of promoting Malaysian culture, developing traditional arts and instilling arts and music skills among community.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram